Banjaluka

Podrška za 27 turističkih događaja

13.12.2019.13.12.2019.Podrška za 27 turističkih događaja

U nastojanju da se obogati sadržaj za posjetioce grada na Vrbasu, Gradska uprava u narednoj godini finansijski će podržati 27 različitih dešavanja, koja su uvrštena u Kalendar turističkih manifestacija.

Loading...

Sve manifestacije su odabrane putem javnog poziva, provedenog nedavno a na koji su se mogla prijaviti udruženja građana, pravna lica, odnosno organizatori turističkih manifestacija.

-U kalendaru, koji je podržala Skupština grada, nalaze se manifestacije koje će biti sufinansirane i organizaciono podržane od strane Grada, s obzirom na to da promovišu širok spektar turističkih aktivnosti – kazali su iz Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Kako su pojasnili, ukupno 77.500 KM je direktna novčana podrška Grada odabranim manifestacijama, s tim da su za tri manifestacije koje su uvrštene u kalendar, sredstva obezbijeđena putem Turističke organizacije grada.

Podrška će biti, kako su naveli, pružena i ustupanjem prostora Grada potrebnih za održavanje pojedinih manifestacija.

Planirane manifestacije odnose se na niz zanimljivih sadržaja i festivala, koji mogu privući turiste, pa je tako svoje mjesto i u kalendaru za 2020. godinu, našao već dobro poznati festival posvećen banjalučkom ćevapu, koji svake godine obara rekorde posjećenosti.

Tu su i festivali vina, piva, čokolade, penjački festival „Dril end čil“, festival viteštva, moto fest, Banjalučki oktobar fest, te više dešavanja na Vrbasu.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!