Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Kazne za nedozvoljenu upotrebu pirotehnike od 300 do 900 KM

BIJELJINA – Kazna za nedozvoljenu upotrebu pirotehničkih sredstava na javnim mjestima iznosi od 300 do 900 KM, istaknuto je danas u Osnovnoj školi “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini gdje je promovisana kampanja čiji je cilj da se građani upoznaju o dozvoljenim pirotehničkim sredstvima i opasnostima koje mogu proisteći iz njihove nepravilne upotrebe.

Pomoćnik komandira Policijska stanice Bijeljina jedan Nebojša Pavlović rekao je da je cilj današnjeg predavanja da se učenici upoznaju o posljedicama koje mogu nastupiti usljed njihove upotrebe, ali i sankcijama koje se mogu izreći onima koji ih upotrijebe na nedozvoljenim mjestima.

On je naveo da će, zajedno sa inspekcijama, policija preduzimati mjere prilikom obilaska trgovinsih radnji u kojima se prodaju pirotehnička sredstva.

Pavlović je naveo da predavanja ovog tipa daju rezultate i da Policijska uprava Bijeljina prošle godine nije zabilježila nijednu povredu učenika.

Ljekar Doma zdravlja Bijeljina Anđelka Spasojević upozorila je da novogodišnji i božićni praznici gotovo nikada ne prolaze bez upotrebe pirotehničkih sredstava što nestručnim i nesavjesnim rukovanjem može da izazove opasne posljedice po zdravlje.

“Svako ko se odluči na upotrebu ovih sredstava mora da bude svjestan da time narušava, kako svoje, tako i zdravlje drugih”, rekla je Spasojevićeva novinarima.

Ona je navela da su najčešće povrede kao posljedica upotrebe pirotehničkih sredstava opekotine različitog stepena i intenziteta, zatim razderotine kože, potkožnog tkiva, mišića sa otrgnućima dijelova ili čitavih prstiju.

“U 70 odsto slučajeva povrede su na rukama, prstima i šaci, a u ostalih 30 odsto mogu da budu povrijeđene podlaktice, butine, lice, usta, nos, a povrede očiju su među onim težim koje kasnije mogu da dovedu i do gubitka vida”, rekla je Spasojevićeva.

Iz Policijske uprave Bijeljina ističu da sprovode niz preventivnih aktivnosti da bi građani predstojeće praznike proslavili mirno, dostojanstveno i u bezbjednom okruženju.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button