Region

Trampova Srpkinja donosi Srbiji finansijski paket vijeka

BEOGRAD – Saradnica američkog predsjednika Donalda Trampa, Srpkinja Jelena Makvilijams, došla je u Beograd sa ciljem da pomogne realizaciju sveobuhvatnog plana za Balkan teškog 10 milijardi dolara, piše Srpski telegraf.

Makvilijams, rođena kao Jelena Obrenić, koja je predsjednica američke Savezne koorporacije za osiguranje depozita i u koju Tramp ima povjerenje, pripremiće tokom boravka u Srbiji teren za nove američke investicije, navodi list.

Loading...

“Jelena je harizmatična političarka, koja se bavi finansijama u ogromnoj administraciji SAD. Na sve pozicije tokom svoje zavidne karijere došla je isključivo trudom i zalaganjem, pa je Tramp to prepoznao i predložio je 2018. na ovu funkciju”, rekao je izvor lista.

Makvilijams je već nekoliko dana u Srbiji, i njena prednost je, navodi se, to što razumije probleme srpskog naroda.

Sagovornik kaže da je Makvilijamsova jedna od ključnih osoba kada je riječ o ekonomskom paketu, kao i da je njena prednost u tome što vuče korjene sa našeg područja i što odlično razumije probleme srpskog naroda, a najvažnije je to što predsjednik ima bezrezervno povjerenje u nju, pošto vodi jednu od najznačajnijih finansijskih institucija u SAD.

Tramp je od dolaska na vlast ostao privržen ideji da se Srbima obezbijedi više prostora kao bi se izvršio veliki proboj američkih investicija, kaže izvor lista.

Osim Makvilijamsova, Tramp je imenovao i Srbina iz Njujorka Džona Jovanovića da uspostavi čvrste veze sa Srbijom, navodi list i dodaje da on ima visoku poziciju u korporaciji “Mercuria energy group”, čiji je godišnji prihod 104 milijarde dolara.

Kako navodi ST, cilj je da se Trampovim ekonomsko – političkim paketom zatvore sva otvorena pitanja na Balkanu, što podrazumijeva i podjelu Kosova, rješavanje problema u BiH i Sjevernoj Makedoniji.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!