Banjaluka

Izgrađen novi društveni dom na Krčmaricama

24.12.2019.24.12.2019.Izgrađen novi društveni dom na Krčmaricama

Na Krčmaricama je ovih dana završena gradnja novog društvenog doma, u okviru velike akcije oživljavanja društvenih sadržaja na prigradskom i seoskom području.

Loading...

Objekat je izgrađen na mjestu starog, devastiranog društvenog centra, zbog čega je i odlučeno da se gradi novi, i to zajedničkim ulaganjem Grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

-Grubi građevinski radovi su okončani ovih dana i objekat je stavljen „pod krov“. To je prva faza, dok će druga, koja podrazumijeva unutrašnje uređenje i opremanje biti realizovana naredne godine, najvjerovatnije u okviru istog projekta – kazali su iz Odjeljenja za opštu upravu, koje je koordinator ovog projekta.

Izgradnjom ovog doma, mještani gornjeg dijela Česme dobili bi prostor za društvena okupljanja, te za održavanje folklornih i drugih sekcija.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednička inicijativa vlada Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga UNDP. U ovaj projekat su uključene jedinice lokalne samouprave u BiH, a Banja Luka u ovom projektu učestvuje od 2017. godine sa šest mjesnih zajednica:  Saračica, Lauš 2, Paprikovac, Šargovac, Rosulje i Česma.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!