Društvo

Zvaničnici Srpske čestitaju katolički Božić

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je božićnu i novogodišnju čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

“U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, upućujem Vama, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, iskrene čestitke”, navela je predsjednica Srpske u čestitki.

Loading...

Cvijanovićeva je poželjela da predstojeći božićni dani podare zajedništvo i budu afirmacija porodice i njenih neprolaznih vrijednosti, a Nova godina donese stabilnost, prosperitet i međusobno razumijevanje

“Uz najbolje želje da predstojeće praznike provedete u zdravlju, duhovnom miru i zadovoljstvu, pozdravljam Vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina!”, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

“Želeći da u miru, zdravlju i duhu evanđelskog praštanja i ljubavi proslavite praznične dane, a da nova 2020. godina bude radosnija i uspješnija od prethodne, pozdravljam vas radosnim pozdravom: Čestit Božić i srećna Nova godina!”, navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je katoličkim vjernicima u BiH božićne i novogodišnje praznike sa željom da ih provedu u miru, hrišćanskoj ljubavi i skladnom odnosu prema bližnjima.

Čubrilović je uputio čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima koji praznuju Božić po Gregorijanskom kalendaru.

“Neka Božić, kao veliki praznik cijelog hrišćanstva, kao dan slavljenja rođenja Isusa Hrista, svima nama podari mir, blagostanje i pobudi plemenita osjećanja prema drugima. Čestit Božić i srećna Nova godina!”, naveo je Čubrilović u čestitki.

Srpske član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima predstojeći praznik Božić.

“Neka radost praznika Hristovog rođenja donese radost, nadu i mir i u vaša srca i vaše domove. Vama i svim rimokatolicima želim da ovaj veliki hrišćanski praznik dočekate u duhovnom miru, dobrom zdravlju i porodičnoj sreći”, navodi se u Dodikovoj čestitki.

Dodik je naglasio da je Božić praznik radosti, mira i nade, koji sve vjernike ujedinjuje oko tradicionalnih i moralnih vrijednosti, uzajamnog poštovanja i tolerancije, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Želim da ovaj veliki praznik, Božić, osnaži najveće ljudske vrijednosti i međusobno povjerenje. Vama, Vašem sveštenstvu i vjernom narodu neka je srećan i blagosloven Božić”, ističe se u čestiki.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović uputio je danas čestitku povodom katoličkog Božića nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim građanima rimokatoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

“Sa željama da predstojeći Božić i Novu godinu proslavite u miru, zdravlju i veselju, slaveći Hristovo rođenje, čestitam vam predstojeće praznike. Čestit Božić i Nova godina”, naveo je Davidović u čestitki.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović uputio je danas božićnu čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

Radmanović je poželio da predstojeći praznik Hristovog rođenja provedu u miru, zadovoljstvu, porodičnoj i duhovnoj sreći, ispunjeni mirom i dubokom vjerom u univerzalne poruke ovog velikog hrišćanskog praznika.

“Neka radosna vijest Hristovog rođenja donese svim katolicima u BiH novi optimizam i vjeru za opstanak na ovim prostorima, kao i razumijevanje za zajednički život sa drugim narodima u BiH. Srećan i blagosloven Božić”, navodi se u Radmanovićevoj čestitki.

Vjernici katoličke vjeroispovijesti proslaviće Božić u srijedu, 25. decembra.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!