Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Intenzivirani radovi na sanaciji klizišta u Priječanima

25.12.2019.25.12.2019.Intenzivirani radovi na sanaciji klizišta u Priječanima

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, intenzivirani su radovi na sanaciji velikog klizišta uz Vrbas u Priječanima, u okviru nastavka izgradnje moderne saobraćajnice u pravcu centra ovog naselja, vrijedne više od 1,2 miliona KM.

Prema informacijama sa gradilišta, trenutno se radi na sanaciji velikog klizišta u dužini od oko 200 metara koje ugrožava ovaj putni pravac. Prije ulaska u nastavak gradnje saobraćnice prema Priječanima, potrebno je sanirati ovo klizište kako u budućnosti ne bi došlo do ugrožavanja puta.

-Tokom dosadašnjih radova na sanaciji klizišta, izgrađena je „temeljna nožica“ od kamenog materijala i počela gradnja konstrukcije koja će predstavljati podlogu za izradu saobraćajnice – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, te dodaju da je tokom izvođenja radova omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na ovoj dionici.

Po sanaciji klizišta, biće stvoreni uslovi preduslovi za dalju gradnju i proširenje saobraćajnice, uz podizanje prateće infrastrukture.

Uz novu saobraćajnicu u dužini od 500 metara, biće izgrađena kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište.

Ovom investicijom nastavljaju se radovi na ovom putnom pravcu nakon što je prošle godine izgrađen jedan kilometar ovog puta na potezu od bolnice u Trapistima do „Lovačkog bara“.

 

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button