Politika

Nenad Nešić predsjednik DNS-a

Nenad Nešić je izabran za v.d. predsjednika DNS, Milan Radović za v.d. zamjenika predsjednika DNS-a, a Darko Banjac za v.d. generalnog sekretara stranke, na današnjoj vanrednoj sjednici DNS-a sa jednom tačkom dnevnog reda a to je razmatranje novonastale situacije nakon ostavki Marka Pavića i Dragutina Rodića.

“Nadam se da će Pavić i Rodić nakon prespavane noći odlučiti da ostanu članovi stranke. Predsjedništvo je odlučilo da treba da bude ovako, iako ja nisam bio za to”, poručio je Nenad Nešić.

“Dosta toga smo morali da raspravimo. Sve odluke smo donijeli jedinstveno. Od Pavića i Rodića ćemo još dugo učiti. Čeka nas mnogo rada i truda”, kaže Banjac.

Još ranije se spekulisalo da su potpredsjednici Darko Banjac i Nenad Nešić glavni kandidati za mjesto predsjednika. Sjednica je uslijedila nakon neopozive ostavke dugogodišnjeg predsjednika DNS-a Marka Pavića. Ostavku je podnio i generalni sekretar Dragutin Rodić. Tokom dana je najavljena i smjena minista za saobraćaja i veza Neđe Trninića na zahtjev DNS-a.

Sjednica Glavnog odbora DNS-a najavljena je krajem januara ili početkom februra, a ovo su privremeni organi do unutarstranačkih izbora. Vanredna sjednica trajala je oko dva i po sata.

Do podjela u DNS-u došlo je nakon što stranačko rukovodstvo nije moglo da se opredjeli oko imena kandidata za poziciju ministar u Savjetu ministara.

Na sjednici u Banjaluci prisustvovali su potpredsjednici Nenad Nešić, Darko Banjac, Marko Aćić, Ognjen Tadić, kao i Milan Radović, Dragomir Jovičić, te predsjednici regionalnih odbora iz cijele Republike Srpske, jedino nije prisutan Milenko Đaković od članova predsjedništva.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!