Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Podignuta optužnica za ubistvo Krunića

BANJALUKA – Tužilaštvo RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, podiglo je danas optužnicu protiv tri osobe zbog ubistva banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja.

Optužnica je podignuta protiv Benedi Đukanovića, Emilija Balde i Rodoljuba Gajića.

Iz Tužilaštva su potvrdili da optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su od početka ove godine do 22. aprila, na području opštine Laktaši, zajedno sa, sada pokojnim Željkom Kovačevićem, po prethodnom dogovoru organizovali i 22. aprila 2019. godine, u večernjim satima, lišili života Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

Oni su sačekali vozilo kojim se kretao i u trenutku smanjenja brzine otvorili rafalnu paljbu iz automatskog oružja i nanijeli teške povrede opasne po život Slaviši Kruniću i njegovom obezbjeđenju.

Usljed povreda Krunić i jedan radnik obezbjeđenja su preminuli, dok je drugi radnik obezbjeđenja teško ranjen.

Optužnica Rodoljuba Gajića, zaposlenog u “Sector Security” i angažovanog na poslovima ličnog obezbjeđenja supruge i djece oštećenog Krunića, tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

Istragom je utvrđeno da je Gajić informacije koje su mu bile poznate i dostupne, a tiču se kretanja i navika Krunića, u više navrata, putem telefona ili u neposrednim kontaktima saopštavao Željki Kovačeviću, znajući da će isti lištiti života Slavišu Krunića, a koji mu je za pružene informacije obećao oprostiti novčani dug kojeg je Gajić imao prema njemu.

Osumnjičena lica nalaze se u pritvoru, a optužnicom je predloženo da im se pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.

Iz Tužilaštva navode da je optužnica upućena Okružnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje.  

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button