Privreda

Prosječna plata u narednoj godini 1.000 KM

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da vjeruje da će institucije omogućiti da u narednoj godini u Republici Srpskoj prosječna plata bude 1.000 KM, kao i da će srpski predstavnici dodatno ojačati poziciju da Srpska bude nezaobilazan faktor u odlučivanju u BiH.

Loading...

Dodik je rekao novinarima da se Srpska, u nestabilnoj BiH, ove godine bavila sopstvenim razvojem.

On je ocijenio ovu godinu dobrom za Republiku Srpsku jer je, između ostalog, obezbijeđen rast BDP-a, ali i mir.

“Plan je da do kraja mandata ove vlasti bude investirano u razne projekte, i to od više od tri i po do četiri milijarde evra. Od toga naredne godine biće investirano između milijardu i milijardu i po, prije svega u izgradnju puteva”, rekao je Dodik nakon prijema koji je povodom 9. januara – Dana Republike upriličila predsjednik Srpske Željka Cvijanović za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, pravosudnih organa, boračkih organizacija i akademske zajednice.

On je rekao da je cilj da u narednih pet godina bude izgrađen autoput od Doboja do Bijeljine i Rače.

“Uporedo sa tom trasom, vjerujem da ćemo od iduće godine graditi gasovod od Bijeljine prema Banjaluci u vrijednosti većoj od 360 miliona KM”, naveo je Dodik.

On je istakao da je u narednoj godini značajna reforma obrazovanja s ciljem njegovog prilagođavanja tržištu rada i da ono postane što konkurentnije.

“I cilj je da osiguramo dodatni socijalni mir i zapošljavanje. Mislim da ćemo u tome napredovati”, rekao je Dodik.

On je rekao da će u narednoj godini biti obezbijeđeno više od 100 miliona KM za regionalno jačanje desetak banja u Srpskoj i banjskog turizma.

“Danas počinju radovi na izgradnji bolnice u Doboju. To košta oko 108 miliona KM”, rekao je Dodik i dodao da se radi i na rekonstrukciji drugih zdravstvenih objekata.

On je istakao da će ove godine biti počet trogodišnji plan opremanja osnovnih i srednjih škola, kao i drugi projekti na planu digitalizacije i modernizacije na obrazovanja.

Dodik je rekao da nisu riješeni svi problemi u Srpskoj, ali i istakao da će na tome biti rađeno.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!