Privreda

Tegeltija sa poslodavcima: Dogovoreno formiranje pet radnih grupa

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predstavnici udruženja poslodavaca Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) dogovorili su danas u Sarajevu formiranje pet radnih grupa koje će se baviti prvenstveno zaštitom domaće privrede, zakonom o PDV, javnim nabavkama, oblašću saobraćaja i ravnopravnih odnosa.

– Uspjeh BiH bez njih /poslodavaca/ nije moguć. Onoliko koliko oni budu uspješni i koliko budu radili toliko BiH ima pretpostavke za rast i razvoj. Јa i moji saradnici smo ponudili da budemo njihovi partneri – rekao je Tegeltija nakon sastanka sa članovima delegacija Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženja poslodavaca FBiH.

Tegeltija je ubijeđen da će uspjeh privrede biti vidljiv kroz plate i rast životnog standarda građana.

On je najavio izradu zajedničkog dokumenta poslovne zajednice, Savjeta ministara i vlada entiteta koji će biti izraz zajedničkih ciljeva, ali i predstavljati spisak obaveza u narednom periodu.

Delegaciju poslodavaca iz Republike Srpske predvodio je predsjednik Unije Saša Trivić, a delegaciju poslodavaca iz FBiH predsjednik Udruženja Adnan Samilbegović.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!