Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Mala Angelina prva banjalučka beba u 2020. godini

Prvog dana nove godine, gradonačelnik Igor Radojičić darivao je prvu banjalučku bebu zlatnikom i novčanim iznosom. Ove godine to je Angelina Simović koja se rodila dva minuta iza ponoći, dugačka 52 cm i teška 3.580 grama.

-Angelina je treća beba u svojoj porodici, što je takođe dobar znak za ovu godinu. Svim novorođenim stanovnicima našeg grada, ali i drugoj djeci, želimo da imaju srećno djetinjstvo, da odrastaju u uređenom gradu i dobroj Republici, da žive ovdje, da obiđu svijet i vide sve ono što je dobro i da se uvijek vraćaju svom gradu – kazao je Radojičić.

Govoreći o demografskoj politici, kazao je da već tri godine Grad sufinansira sve validne podnesene zahtjeve za vantjelesnu oplodnju.

-Razmišljamo o tome da te uslove učinimo još fleksibilnijim kako bi još više ljudi moglo da konkuriše za sredstva. To je samo dio za demografsku politiku, a za roditelje i njihovu djecu važno je i to što povećavamo smještajne kapacitete u predškolskim ustanovama i u ovoj godini imamo plan da dobijemo ukupno 600 novih mjesta u vrtićima – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka, Vlado Đajić, izjavio je da je veoma značajna tradicija darivanja rođenih beba.

-Ovaj čin nema samo materijalnu, nego i svaku drugu vrijednost za roditelje da shvate da imaju podršku i Grada i Republike – naveo je on.

Dežurni ljekar dr Vladimir Perendija istakao je da je u novogodišnjoj noći bilo pet  poroda, rođene su četiri djevojčice i jedan dječak.

Srećnu majku Sanju Simović i malu Angelinu darivali su i predstavnici Komercijalne banke.

Majka Sanja zahvalila je svima na uručenim darovima, te osoblju u Kliničkom centru, istakavši da se dobro osjeća.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button