Društvo

Trivić: Punom parom u reformu obrazovanja

Punom parom kreće se u reformu obrazovanja, poručuje ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić. 

Inoviranje nastavnog programa, stimulativno okruženje za učenike, ali i digitalizacija školskog sistema samo su dio planova na kojima će s raditi. Inovacije u obrazovanju biće vidljive već prvog septembra tvrdi Natalija Trivić. 

Loading...

Najviše pažnje će se posvetiti  edukaciji nastavnog osoblja.

“Ključno u svemu su nastavnici i učitelji u smislu usavršavanja jer oni su ti koji imaju kontakt s učenicima oni su ti koji prenose znanje, nma je najvažnije da imamo znanje koje se zasniva na kritičkom razgovoru i da nemamo samo reproduktivno znanje i osposobimo učenike za život”, kaže Trivić.

Da će se ozbiljno raditi na reformi obrazovanja poručuje i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Opremanje osnovnih i  srednjih škola samo je još jedan korak ka boljim uslovima. Zajedničkim snagama Srpske i Srbije radiće se kaže na digitalizaciji učionica.

“U idućoj godini će se u Republici Srpskoj instalirati po programu koji je Srbija obezbijedila 500 digitalnih učionica, a i Vlada RS negdje oko 300 tako da će biti 800 u osnovnim i srednjim školama što govori o našoj orjentaciji ka modernizaciji ukupnog obrazovanja”, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Reforma obrazovanja trebalo bi da olaška i školske torbe. Radiće se na tome da za jedan predmet bude potreban i jedan udžbenik. Ono što je već urađeno po pitanju reforme jesu sporazumi sa polovnom zajednicom po kojoj će đaci imati plaćenu praksu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!