Banjaluka

Blizu 5.000 korisnika „Građanske patrole“

07.11.2019.07.11.2019.Blizu 5.000 korisnika „Građanske patrole“

Građanska patrola

Loading...

Mobilnu aplikaciju „Građanska patrola“, namijenjenu za prijavu komunalnih problema, od njenog pokretanja u aprilu prošle godine do danas preuzelo je 4.880 naših sugrađana, podaci su softverske kompanije DVC solutions, koja je Gradu donirala ovu aplikaciju.

U ovom periodu, zabilježeno je 8.000 prijava građana, i to uglavnom onih koji se odnose na razne komunalne probleme.

Prema objedinjenim podacima gradskih službi, građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno odlaganje otpada, nepropisno parkiranje, oštećenja na putevima i na komunalnoj opremi, neispravnu javnu rasvjetu, te ukazivali na oštećenja ili potrebu za uređenjem javnog zelenila.

Sve nadležne gradske službe trude se da u što kraćem roku reaguju po prijavama upućenim putem ove aplikacije.

I tokom protekle sedmice, najveći broj prijava odnosio se na oštećenja komunalne opreme, poput sprava na dječijim igralištima. Prijavljena je i pokvarena javna rasvjeta u ulicama Put srpskih branilaca, Sime Miljuša, Krfskoj, Ravnogorskoj i Nenada Kostića.

Grad Banja Luka se i ovim putem zahvaljuje građanima za prijavljivanje uočenih problema i poziva ih da aktivno koriste „Građansku patrolu“, kako bi naš grad bio ljepši i uređeniji.

Ova aplikacija omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake. Korisnici „Građanske patrole“, aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju. Sve proslijeđene prijave su anonimne.

Aplikacija je dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!