Hronika

Rebić: Јovanović se pripremao za otmicu

Ninoslav Јovanović, osumnjičeni za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović, pred tužiocem je rekao da je odluku da otme baš tu djevojčicu donio kada je prolazio pored nje, izjavio je danas direktor Policije Srbije Vladimir Rebić.

Rebić je, međutim, istakao da se Јovanović za otmicu pripremao – spremio je zalihe hrane i vode, planirao gdje će boraviti sa žrtvom, ukrao vozilo.

“Rekao joj je da je električar koji treba da obavi radove u školi i zamolio je da pokaže put do škole, nakon čega ju je ubacio u vozilo”, rekao je Rebić za RTS.

On je naglasio da je potragu za Јovanovićem tokom 17 dana otežavalo to što se u više navrata uopšte nije kretao, već je boravio na jednom mjestu.

Rebić je rekao i da nema podataka o tome da je neko pomagao Јovanoviću, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće da bi došao do hrane.

On je objasnio da su Јovanovićevi roditelji njegov nestanak prijavili u avgustu i MUP je od tada za njim tragao kao za svakim punoljetim licem, a opsežna potraga je uslijedila nakon što je doveden u vezu sa otmicom Monike.

“Naknadno smo utvrdili da je boravio na području drugih sela, knjaževačke i svrljiške opštine. Pripremao je mjesta gde bi mogao da se krije”, rekao je Rebić.

Ninoslav Јovanović uhapšen je juče u njegovom rodnom selu Malča nakon 17 dana potrage.

Јovanović je zbog silovanja i pokušaja silovanja ranije osuđen na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Na slobodi je od januara 2019. godine.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!