Svijet

Rohani odgovorio Trampu: Nikada ne prijetite iranskoj naciji

Tramp je upozorio Teheran da su Sjedinjene Države identifikovale 52 lokacije u Iranu i da će ih pogoditi “vrlo brzo i jako” ako Islamska Republika napadne američko osoblje ili ciljeve

“Nikada ne prijetite iranskoj naciji”, objavio je danas iranski predsjednik Hasan Rohani na “Tviteru” kao odgovor na borbene izjave američkog predsjednika Donalda Trampa koji je prijetio da će gađati 52 cilja u Iranu.

Loading...

“Oni koji se pozivaju na broj 52, takođe bi trebalo da se sjete broja 290. # IR655”, napisao je Rohani u referenci na avion na letu broj 655 kompanije “Iran er” koji je jula 1988. godine oborio američki ratni brod iznad Zaliva, uz pogibiju 290 ljudi.

Više od 30 godina od tada, ta katastrofa, za koju Iran i dalje čeka službeno izvinjenje Sjedinjenih Država, još je živa u iranskom kolektivnom pamćenju, baš kao što je u Sjedinjenim Državama sa slučajem uzimanja talaca u Ambasadi u Teheranu 1979. godine, kada je 52 diplomata bilo zarobljeno 444 dana.

(Izvor: Vijesti.me)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!