Region

Hrvatska i formalno započela predsjedavanje EU

Zajedničkom sjedicom Vlade Hrvatske i Evropske komisije Zagreb je danas i formalo započeo predsjedavanje EU u prvom polugodištu ove godine.

Prioriteti hrvatskog predsjedavanja EU su i prioriteti Brisela, rekla je danas u Zagrebu predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na početku sastanka hrvatske vlade i te komisije.

Premijer Andrej Plenković i predsjednica EK Fon der Lajen otvorili su sjednicu vlade i Komisije u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci.

Nova evropska čelnica je poručila da će uspjeh hrvatskog predsjedavanja odrediti i početak rada novog saziva Komisije.

– Prvo hrvatsko predsjedavanje je ključan trenutak, a to je i početak našeg mandata. Vaš uspjeh će definisati naš uspjeh – rekla je ona, penijela je Hina.

– Pažljivo sam slušala prioritete i mogu reći da su vaši prioriteti i naši – dodala je Njemica o hrvatskom predsjedavanju.

Premijer Plenković je na početku sjednice, nakon što je prikazan video koji je spojio hrvatske s evropskim temama, predstavio četiri prioritetna područja: Evropa koja se razvija; Evropa koja povezuje; Evropa koja štiti i Evropa koja je uticajna.

Naglasio je da će EK u Vladi Hrvatske imati pouzdanog partnera.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!