Banjaluka

Veliki jubilej OŠ „Dositej Obradović“ – Škola u tri vijeka

06.11.2019.06.11.2019.Veliki jubilej OŠ „Dositej Obradović“ – Škola u tri vijeka

Najstarija škola u Banjoj Luci, Osnovna škola „Dositej Obradović“ nizom manifestacija obilježava 140 godina postojanja.

Tokom današnjeg obilaska ove škole, gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da je ova škola „prošla vremena od kada je bila prva, ona u kojima je bila najveća ili jedna od najvećih, a sada je jedna od najuređenijih škola.“

-Proteklih godina u ovoj školi je jako mnogo rađeno na poboljšanju uslova za đake. Sada je školski objekat u potpunosti renoviran, energetski efikasniji, te đaci imaju bolje uslove za rad nego u većini drugih banjalučkih škola – naveo je Radojičić.

Dragan Kovačević, direktor škole, rekao je da su ovu 140 godišnjicu posvetili gradu Banjoj Luci i cijelu manifestaciju proslave su nazvali „Voli drvo grada Banje Luke“.

Za ovaj vrijedan jubilej, đaci i nastavnici pripremili su bogat kulturno-zabavni program, a u holu škole postavljena je prigodna izložba o njenom istorijatu.

Prema njegovim riječima, škola je počela sa radom davne 1879. godine, dodajući da škola u kontinuitetu radi 140 godina i da je jedna od rijetkih koja nije prekidala svoj rad.

-Mnogobrojne istaknute društveno-političke, kulturne i sportske ličnosti bile su učenici naše škole, kao što su književnik i publicista Veselin Masleša, slikari Božidar Nikolić i Slobodan Dragaš, pjesnikinja Nasiha Kapidžić, glumci i mnogobrojni univerzitetski profesori, sportisti… – istakao je Kovačević.

Danas OŠ „Dositej Obradović“ pohađa oko 580 učenika, sa tendecijom rasta zahvaljujući poboljšanju uslova za rad.

U ovoj školi nedavno su obnovljeni sanitarni čvorovi i postavljena nova fasada, u okviru podizanja energetske efikasnosti. Takođe, u školi su nedavno instalirana dva nova kabineta za nastavu iz informatike.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!