Hronika

Direktor i suvlasnik preduzeća utajili porez: Budžet oštećen za 100 hiljada KM

Poreska uprava Republike Srpske podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv direktora i suvlasnika preduzeća “Agrokom VD” iz Srpca zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Srpske za 101.910 KM.

Loading...

Iz Poreske uprave Srpske saopšteno je da je izvještaj podnesen protiv direktora čiji su inicijali S.D. i suvlasnika čiji su inicijali N.V. iz Srpca. 

Oni su osumnjičeni da su od 2012. do 2017. godine izbjegli da evidentiraju ostvareni prihod u iznosu od 1.019.104 KM, čime su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa u iznosu do najmanje 101.910 KM. 

“Ova lica su osumnjičena da su izbjegla plaćanje poreza dajući lažne podatke u poreskoj prijavi i godišnjim finansijskim izvještajima o svom stečenom oporezivom prihodu tako što u poslovnim knjigama nisu evidentirala stvarni prihod od prodaje traktora na domaćem tržištu, već su prikazala samo djelimičan prihod, a razliku zadržali za sebe”, navedeno je u saopštenju. 

S.D. i N.V. su osumnjičeni da su prodavali traktore po cijenama većim nego što su evidentirali u poslovnim knjigama i fakturama izdatim kupcima, a ukupna razlika od 1. novembra 2011. do 1. maja 2017. godine, koji je obuhvaćen kontrolom Poreske uprave, iznosi 1.019.104 KM. 

“Na taj iznos nisu obračunate i plaćene poreske obaveze u iznosu od 101.910 KM, za koliko je i oštećen budžet Srpske”, navedeno je u saopštenju. 

Iz Poreske uprave su naveli da su prilikom rada na ovom predmetu inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove uzeli više od 200 izjava od kupaca traktora, te da će rad na ovom predmetu biti nastavljen.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!