Hronika

Drvar u crnom: Gitara, najveća strast, bila kobna za dječaka

Dimitrije je bio jedan fenomenalan dječak, toliko je bio talentovan za sve, a naročito za gitaru, koju je svirao po nekoliko sati dnevno i, eto, baš se desilo to da nastrada od onog što je najviše volio i to je velika tragedija.

Kazao je Goran Broćeta, načelnik Drvara,  u kojem je danas sahranjen 14-godišnji Dimitrije Morača, koji je nastradao u subotu u večernjim satima od strujnog udara dok je svirao električnu gitaru.

Ova tragedija koja je odnijela život izuzetno nadarenog i talentovanog dječaka zavila je Drvar u crno te je danas u ovoj opštini bio proglašen dan žalosti.

Kako nam je potvrdio Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, policija je dobila dojavu iz Doma zdravlja Drvar da je u njihovu ustanovu dovezen maloljetni dječak u beživotnom stanju.

“Pokušana je reanimacija, ali bezuspješno”, kaže Vrdoljak.

 

Ističe da je oko 20 časova izvršen uviđaj kojim je utvrđeno da je dječak u porodičnoj kući u Drvaru svirao električnu gitaru.

“Vjerovatno je došlo do električnog udara prilikom sviranja gitare”, kaže Vrdoljak.

Nezvanično se saznaje da je beživotno tijelo dječaka u kući pronašao otac.

Mještani ove opštine su u nevjerici prepričavali ovu nesvakidašnju tagediju, a za nastaradalog Dimitrija kažu da je bio omiljen svima i jedan od veoma uspješnih dječaka.

U Omladinskoj organizaciji Drvar za Dimitrija imaju samo riječi hvale i ističu da je učestvovao u skoro svim aktivnostima iako nije bio član.

“On je uvijek bio sa nama i imao je u planu da se kasnije posveti Omladinskoj ogranizaciji. Bio je sa nama kad god smo imali neke aktivosti. Toliko je bio inteligentan i nadaren da je čak jedan razred preskočio zato što je bio natprosječno inteligentan”, kaže Željko Papak, predsjednik Omladinske organizacije Drvar.

 

Dječak je, kako saznajemo, nakon završene Osnovne škole “Slavko Rodić” u Drvaru, upisao gimnaziju, u koju je trebalo je da krene u septembru.

Bavio se glumom, filmom i muzikom, a  autor je kratkog filma “Desant na Drvar 2”, koji je realizovan uz pomoć projekta NVO “Genesis Project”.

Broćeta je rekao da je ovo prevelika tragedija za opštinu  i potvrdio da se radi o nesvakidašnjem talentu.

“Bio je vrlo aktivan, većinu manifestacija i priredbi je on vodio. Ma dečko je bio fenomen. Mnogo je volio gitaru i dnevno je mnogo svirao, a znao je i po šest-sedam sati provesti na gitari i baš da mu se to desi”, kaže Broćeta.

Od mladog Dimitrija Morače juče su se na Gradskom groblju “Spasovina” u Drvaru oprostili najmiliji, mnogobrojni rođaci, prijatelji, poznani

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!