Sport

Karate klub Energija – tvornica šampiona

Karate klub Energija iz Banjaluke i ove godine nastavio je s ostvarivanjem vrhunskih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni. Brojna odličja posljednjih godina sa velikih takmičenja svrstala su ovaj sportski kolektiv među najuspješnije na bh. prostorima.

Proteklih godina KK Energija je iznjedrio veliki broj šampiona. Posebno se to može reći za omladinske kategorije, u kojima mladi karatisti kontinuirano donose najsjajnija odličja. U klubu su ponosni na sva dosadašnja dostignuća, s nadom da će tako biti i u budućnosti.

“U proteklom vremenu konstantno postižemo vrhunske rezultate, počev od prvenstava u Republici Srpskoj, pa do državnog nivoa. Osvajamo značajan broj medalja i spadamo u red najuspješnijih bh. klubova. To se, prije svega, odnosi na mlađe kategorije, a polako stupamo i na seniorsku scenu. Na nedavnom prvenstvu BiH naši takmičari su osvojili prve seniorske medalje (Anđela Jovanović i Isidora Ćućun), što je dokaz da ćemo imati i veoma jaku seniorsku ekipu”, kaže za “Nezavisne” glavni trener i osnivač kluba Branko Derajić.

Iz Energije naglašavaju da su pred karatistima i karatistkinjama novi brojni izazovi i učešća na brojnim takmičenjima. Takmičare ovog kluba očekuju nastupi na prvenstvu BiH, balkanskim prvenstvima, te veliki broj turnira na međunarodnoj sceni (Sofija, Umag, Kipar, Venecija…).

“Iznjedrili smo veliki broj šampiona, posebno u mlađim uzrastima. Ima tu dosta potencijala i sjajnih takmičara pred kojima je blistava karijera. Imamo široku bazu, a u svemu ovome bih spomenuo roditelje djece bez kojih sigurno ne bismo ostvarivali ovako blistave rezultate. Takođe, sve je više onih koji prepoznaju naše rezultate, od gradskih struktura pa do Ministarstva porodice, omladine i sporta”, ističe Derajić, inače majstor karatea II dan i trener karatea III stepena i dodaje:

“Mi radimo na tome da uskoro imamo osvajače medalja sa najvećih svjetskih takmičenja”. 

Samo od početka godine mladi takmičari su u klupske vitrine donijeli pregršt medalja. Na prvenstvu Republike Srpske za djecu u Doboju članovi Energije su osvojili 12 zlatnih, tri srebrne i osam bronzanih medalja. Prošlog vikenda na “Tuzla openu” osvojili su 11 odličja. Iako u klubu nikoga nisu željeli posebno apostrofirati, jasno je da se među imenima Anđele Stojić, Nikoline Čučak, Tamare Đogatović, Anje Lolić, Paole Kostić, Pavla Dujakovića, Dejana Janjića, Sanjina Brusa, Branka Derajića, Sergeja Vučića i drugih krije osvajač evropske i svjetske medalje.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!