Sport

Poznat prvi Novakov protivnik, težak start za Džumhura

Australijan Open je krenuo, odigrani su mečevi prve runde kvalifikacije uz prolaz tri srpska predstavnika, a izvučeni su i parovi uvodnog kola.

Sedmostruki šampion i branilac titule Novak Đoković za rivala ima Nijemca Žan-Lenarda Štrufa, dok bi u slučaju prolaza u drugoj rundi igrao protiv Japanca Tatsume Itoa ili kvalifikanta.

Zanimljivo, Nole bi u trećem kolu mogao da se sastane sa zemljakom Laslom Đereom koji je za rivala u prvoj rundi dobio Jošihita Nišioku, naravno ukoliko se Đere plasira u glavni žrijeb, a potom i dođe do treće runde. U istom dijelu kostura je i Dušan Lajović, njegov prvi rival je Kajl Edmund, a ukoliko srpski teniser preskoči i naredne dvije prepreke, moguć je njegov duel sa Novakom u osmini finala.

Novi epski sudar Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji se nalazi u istom dijelu kostura kao i srpski as mogao bi da se dogodi u polufinalu.

Krajinovića žreb “nije pomazio”.

Filip će u prvoj rundi na kvalifikanta, a ukoliko ga eliminiše, u drugom kolu ga najvjerovatnije čeka okršaj sa Rodžerom Federerom ukoliko, naravno, i Švajcarac uspješno prebrodi svoju prvu prepreku u liku Stiva Džonsona.

Podsjetimo da Srbija ima još trojicu predstavnika koji bi mogli da se nađu u glavnom žrijebu, to su Viktor Troicki, Nikola Milojević i Peđa Krstin, pošto su sva trojica preskočili prve prepreke u kvalifikacijama.

Najbolji teniser i jedini bosanskohercegovački predstavnik na prvom Gren Slemu sezone će u prvom kolu igrati protiv Stena Vavrinke.

Švajcarac je 15. nositelj turnira i veliki je favorit za prolazak dalje.

Ipšak, Damir ima pozitivan skor protiv njega. Do sada su se tri puta sastali, a bh. teniser je dva puta slavio te se ima pravo nadati prolasku dalje.

Ukoliko Džumhur napravi senzaciju i izbaci Vavrinku, u drugom kolu igrao bi protiv boljeg iz duela Miomir Kecmanović – Andreas Sepi.

Prvi nositelj Rafael Nadal će u prvom kolu igrati protiv Huge Deliena.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!