Banjaluka

Najavljena izgradnja kanalizacije u naselju Ada

16.01.2020.16.01.2020.Najavljena izgradnja kanalizacije u naselju Ada

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, najavio je danas izgradnju kanalizacije u mjesnoj zajednici Ada čime će biti riješen jedan od najvećih problema mještana ovog naselja, iz ulica Dujka Komeljnovića i Vida Nježića.

Loading...

Nakon sastanka sa građanima, Radojičić je rekao da će biti izgrađen jedan killometar kanalizacije sa četiri kraka i da je ovaj posao vrijedan oko 400.000 KM.

  • Ovo su sredstva iz projekta „Voda II“, a tender vodi Evropska banka za obnovu i razvoj. Urađen je projekat, a s obzirom na konfiguraciju terena, moraće biti izgrađene i dvije pumpne stanice, a stanovnici ovih ulica će dobiti kanalizaciju koja će biti spojena na kolektor u Ulici Dujka Komljenovića. Ukoliko sve procedure prođu bez problema, izvođača radova bi trebalo da imamo do kraja zime, a u toku proljeća ili ljeta bismo počeli radove – naglasio je Radojičić.

Jedan od mještana Ade, Dalibor Đajić, izjavio je da su mještani Ade dugo čekali na rješenje problema kanalizacije i da će nova kanalizaciona mreža pokriti oko 40 domaćinstava.

  • Kada dobijemo novu kanalizaciju, riješićemo jedan od urgentnih problema našeg naselja koji traje već godinama – rekao je Đajić.

Zajedno sa saradnicima, gradonačelnik Igor Radojičić posjetio je danas i mjesnu zajednicu Debeljaci. Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, rekao je da je u naselju Debeljaci uređeno korito Kočićevog potoka koji je pravio velike probleme tokom poplava 2014. i 2016. godine.

  • Ovaj potok je veoma nezgodan u vrijeme obilnih padavina i intervencija je bila neophodna. Urađeno je profilisanje i čišćenje korita u dužini od dva kilometra, a na tri lokacije su postavljene kamene obloge čime su zaštićene okolne kuće – istakao je Bilčar.

On je dodao da je u naselju Debeljaci danas počela i zamjena stare rasvjete novim led sijalicama i da će, u tri ulice u ovom naselju, biti postavljeno 40 led svjetiljki.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!