Banjaluka

Najavljena izgradnja kanalizacije u naselju Ada

16.01.2020.16.01.2020.Najavljena izgradnja kanalizacije u naselju Ada

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, najavio je danas izgradnju kanalizacije u mjesnoj zajednici Ada čime će biti riješen jedan od najvećih problema mještana ovog naselja, iz ulica Dujka Komeljnovića i Vida Nježića.

Loading...

Nakon sastanka sa građanima, Radojičić je rekao da će biti izgrađen jedan killometar kanalizacije sa četiri kraka i da je ovaj posao vrijedan oko 400.000 KM.

  • Ovo su sredstva iz projekta „Voda II“, a tender vodi Evropska banka za obnovu i razvoj. Urađen je projekat, a s obzirom na konfiguraciju terena, moraće biti izgrađene i dvije pumpne stanice, a stanovnici ovih ulica će dobiti kanalizaciju koja će biti spojena na kolektor u Ulici Dujka Komljenovića. Ukoliko sve procedure prođu bez problema, izvođača radova bi trebalo da imamo do kraja zime, a u toku proljeća ili ljeta bismo počeli radove – naglasio je Radojičić.

Jedan od mještana Ade, Dalibor Đajić, izjavio je da su mještani Ade dugo čekali na rješenje problema kanalizacije i da će nova kanalizaciona mreža pokriti oko 40 domaćinstava.

  • Kada dobijemo novu kanalizaciju, riješićemo jedan od urgentnih problema našeg naselja koji traje već godinama – rekao je Đajić.

Zajedno sa saradnicima, gradonačelnik Igor Radojičić posjetio je danas i mjesnu zajednicu Debeljaci. Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, rekao je da je u naselju Debeljaci uređeno korito Kočićevog potoka koji je pravio velike probleme tokom poplava 2014. i 2016. godine.

  • Ovaj potok je veoma nezgodan u vrijeme obilnih padavina i intervencija je bila neophodna. Urađeno je profilisanje i čišćenje korita u dužini od dva kilometra, a na tri lokacije su postavljene kamene obloge čime su zaštićene okolne kuće – istakao je Bilčar.

On je dodao da je u naselju Debeljaci danas počela i zamjena stare rasvjete novim led sijalicama i da će, u tri ulice u ovom naselju, biti postavljeno 40 led svjetiljki.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!