Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Vratiti se izvornom Dejtonu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da BiH može živjeti samo ukoliko se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu, dok će u suprotnom biće zemlja “po volji međunarodnih kriminalaca kakav je bio i nekadašnji vidoki predstavnik Pedi Ešdaun”.

Dodik je istakao da sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u okvir Ustava, dok u protivnom o sudbini BiH treba da “brinu oni koji je žele ovakvu kakva jeste”.

“Sve ono što su radili visoki predstavnici u pogledu kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma neće biti održivo što mora da zna i međunarodna zajednica. Neka preduzimaju šta hoće, a mi ćemo preduzimati ono što mislimo da treba. Sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u ustavni okvir”, rekao je novinarima Dodik.

On je ponovio da je Ešdaun svojevremeno došao u BiH, sa namjerom da lobira za muslimansku stranu i da je dobro što sada na vidjelo izlaze dokumenti o njegovim nečasnim radnjama.

“On je bio zlotvor koji je zloupotrijebio međunarodno pravo. Da je bilo pravde i prava odgovarao bi za kršenje međunarodnog prava, kao i prava jednog naroda. Ovo samo potvrđuje da smo bili u pravu kada smo mu se suprostavili i što tražimo da njegove odluke moraju biti poništene. Ovaj proces ne smije prestati i moramo se okupiti oko ovoga”, istakao je Dodik.

On je podsjetio da je Ešdaun, dok je boravio u BiH, kupio kuću od muslimanskog generala za 100.000 KM, a kada je odlazio prodao je za dva miliona KM.

“Ovdje je riječ o klasičnoj korupciji i plaćanju za usluge koje je Ešdaun činio u BiH”, ocijenio je Dodik.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button