Društvo

Lukač: Očekujem bolju saradnju sa SIPA

Nakon isteka mandata bivšem direktoru Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perici Staniću i njegovom povratku u MUP Republike Srpske, Republika Srpska je ostala uskraćena za jednu čelnu poziciju u bezbjednosnom sektoru BiH. Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Fahrudin Radončić predložio je Darka Ćuluma za novog direktora.

Radončić je objasnio da je prošlog ponedjeljka stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića da za direktora SIPA bude izabran Perica Stanić.

Loading...

– Nakon obavljenih konsultacija sa parlamentarnom većinom donio sam odluku da oficijelno predložim Darka Ćuluma i on je sada u proceduri za novog direktora SIPA – izjavio je Radončić.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač rekao je za “Glas Srpske” da očekuje da će Ćulum biti što prije izabran na čelnu poziciju u SIPA.

– Ćulum je najbolji izbor za direktora. Riječ je o kadru sa najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom. Nakon izbora Ćuluma očekujem mnogo bolju saradnju između MUP Republike Srpske i SIPA, a samim tim i više zajedničkih akcija u cilju bezbjednosti svih naših građana, koja u prethodnom periodu nije bila na najvišem nivou – rekao je Lukač.

Perica Stanić, nakon što je predao dužnost u SIPA, vratio se u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, gdje proteklih mjesec dana obavlja funkciju savjetnika direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma. Odlaskom Stanića agencijom SIPA je rukovodio zamjenik direktora Đuro Knežević.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!