Banjaluka

Više od 2.000 intervencija u Kancelariji za građane

29.01.2020.29.01.2020.Više od 2.000 intervencija u Kancelariji za građane

Kancelarija za građane i tokom protekle godine bila je jedan od najvažnijih segmenata u komunikaciji Gradske uprave, što pokazuje i podatak da je ova služba u 2019. godini primila 1.922 građana, a u isto vrijeme obrađeno je 1.210 zahtjeva.

U ove predmete nisu uračunati brojni pozivi građana, kao i obraćanje elektronskim putem, što takođe spada u domen rada ove kancelarije.

Kancelarija je osnovana u novembru 2016. godine i svi građani koji žele da iznesu svoj problem ili zahtjev gradonačelniku, a čije je rješavanje u nadležnosti organa Grada, mogu se obratiti pismenim putem gradonačelniku ili direktno Odsjeku za saradnju sa građanima – Kancelariji za građane.

Šefica Kancelarije Nikolina Račić ističe da se sve zaprimljene predstavke građana analiziraju, te se, nakon provjere u resornim odjeljenjima, građani pismeno obavještavaju o preduzetim radnjama po njihovim predstavkama.

U Kancelariji svakodnevno podižu standarde u oblasti pružanja usluga građanima i to  pribavljanjem svih potrebnih informacija koje se tiču ostvarivanja prava iz nadležnosti organa Grada, upoznavanjem stranaka sa konkretnim zakonskim propisima i pružanjem pomoći u što bržem i lakšem ostvarivanju prava koja im po zakonu pripadaju.

  • Bez obzira na koji način nas građani kontaktiraju, spremni smo da u skladu sa nadležnostima Gradske uprave Grada Banja Luka i gradonačelnika brzo i efikasno reagujemo na svaki problem sa kojim se naši sugrađani suočavaju – istakla je Račić.

Foto arhiva

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!