Svijet

SZO upozorava na širenje novog virusa

U Kini je zabilježeno “ograničeno” prenošenje novog koronavirusa sa čovjeka na čovjeka, uglavnom unutar istih porodica, ali postoji potencijal za veće širenje, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Jedna Kineskinja sa misterioznim virusom stavljena je u karantin u Tajlandu, saopštile su danas vlasti, što je prvi slučaj izvan Kine.

Loading...

Svih 41 slučajeva pneumonije – koja je simptom bolesti – zabilježeni su u centralnoj kineskoj provinciji Vuhan, a virus se prenio na pijacama morskih plodova.

Doktor Marija Van Kerhove, vršilac dužnosti šefa odjeljenja SZO za nove bolesti, rekla je na konferenciji za novinare u Ženevi da je agencija poslala uputstva bolnicama širom svijeta o kontroli infekcije u slučaju širenja.

“Ovo je nešto što je na našem radaru, moguće je i potrebno je da se pripremimo”, rekla je ona.

Mediji su ranije prenijeli da je sedam oboljelih u Kini u teškom stanju i da je jedna osoba umrla. To lice ranije je imao ozbiljne zdravstvene probleme. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!