Banjaluka

Područna škola u Priječanima u novom ruhu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, posjetio je danas obnovljenu područnu Osnovnu školu „Jovan Dučić“ u Priječanima, koja je obnovljena zajedničkim trudom škole, donatora, Gradske uprave i Ministartsva prosvjete i kulture.

Gradonačelnik Radojičić je rekao da je ova škola bila u jako lošem stanju, a da je danas u potpunosti rekonstruisana. Radojičić je naglasio da nas najviše može radovati činjenica da će od iduće školske godine biti više djece u područnoj školi u Priječanima.

Prošle godine smo napravili kompletan pregled stanja u svim banjalučkim osnovnim i srednjim školama. Iako Grad nema obaveza prema osnovnim školama, ipak imamo obavezu da poboljšamo uslove za naše učenike. Po osnovnom budžetu za sanaciju je bilo predviđeno šest škola, a rebalansom budžeta predviđeno je značajno povećanje sredstava za sanaciju i rekonstrukciju škola. Ako uzmemo u obzir i sufinansiranje pojedinih projekata, to će biti iznos od oko 500.000 KM. Mislimo da bi to u ovoj godini značilo sanaciju 12 osnovnih i tri srednje škole što bi bio najveći posao u školama unazad nekoliko godina – istakao je Radojičić.

On je dodao da su Priječani mjesna zajednica sa dosta komunalnih problema.

– Ovdje se dosta ljudi doselilo, mnogo je novih domaćinstava i mnogo više je i djece. Najveći problem je put za Priječane, potom most koji već dvije godine čeka na reviziju i gdje je izvođač radova u pokušaju rekonstrukcije i pokušavamo most pustiti u funkciju što je prije moguće – rekao je gradonačelnik.

Rankica Pušić, direktor OŠ „Jovan Dučić“, kazala je da je u rekonstrukciju škole uloženo 53.000 KM i da danas školu u Priječanima pohađa oko 100 učenika u tri smjene.

– Objekat škole je u potpunosti obnovljen, sanirani su krov, stolarija, podovi, mokri čvorovi i dvorište. Izražavam zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku, kao i Ministarstvu prosvjete koji su pomogli sanaciju škole u Priječanima – rekla je Pušić.

Predsjednik Savjeta MZ Priječani Darko Škobić, rekao je u školi svakim danom sve više učenika, iako bi ih bilo više da roditelji ne upisuju djecu u Trn ili Lazarevo. On je zahvalio Gradskoj upravi na sanaciji školi i izrazio nadu da će uskoro biti riješeni i drugi infrastruktruni problemio u ovom naselju.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!