Banjaluka

Radojičić: Neminovno usklađivanje propisa sa onima u EU

04.02.2020.04.02.2020.Radojičić: Neminovno usklađivanje propisa sa onima u EU

U Banjoj Luci je danas počela naučna konferencija „EU acquis 2020“ čiji je organizator Pravni fakultet u Banjoj Luci. Konferencija je okupila stručnjake iz oblasti evropskih integracija, prava privrednih društava, zaštite potrošača i javnih nabavki, a realizuje se u okviru naučnoistraživačkog projekta Pravnog fakulteta pod nazivom „Harmonizacija prava RS i BiH sa pravom EU“.

Početku rada konferencije prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je Banja Luka direktno zainteresovana za regionalne i evropske integracije i da je za naš grad veoma važno da bude subjekt u ovom procesu kroz mehanizam koordinacije.

  • Banja Luka je u svojim strateškim ciljevima, koji su usvojeni prije nešto više od godinu dana, istakla da je koncept razvoja grada zasnovan na tome da je Banja Luka glavni i najveći grad Republike Srpske, ali i regionalni centar i moderan evropski grad. U mnogo čemu smo zavisni od našeg okruženja i Evrope, tako da je usklađivanje zakonske regulative sa evropskom neminovnost i potreba, jer smo upućeni na komunikaciju sa Evropom u mnogim oblastima – rekao je Radojičić.

Dekan Pravnog fakulteta Željko Mirjanić, rekao je da ovom konferencijom počinje obilježavanje 45. godišnjice rada Pravnog fakulteta.

  • U okviru konferencije, čiji je osnovni cilj usklađivanje domaćeg prava sa pravom EU, ugostićemo brojne uvažene goste među kojima i dekana beogradskog Pravnog fakulteta koji će govoriti o izučavanja prava na našim prostorima. Takođe, biće tu ugledni profesori prava sa univerziteta u Engleskoj,  Italiji i Novom Zelandu – rekao je Mirjanić.

U današnjem radu konferencije učestvovali su i resorni ministri u Vladi RS Zlatan Klokić i Suzana Gašić, te predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!