Politika

Dodik: Slali smo poruke mira, želje za saradnjom i okupljanjem oko ideje Republike Srpske

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Banjaluci da će mu jedan od ciljeva, nakon što bude izabran, biti da Srpskoj vrati snagu i pokaže da organi BiH nisu nadređeni Republici Srpskoj.

Dodik je nakon predizborne tribine SNSD-a na Trgu Republike Srpske rekao novinarima da Srpska ima svoje stavove koji su “nadređeni” institucijama BiH.

“Nijedan stav se tamo ne može formirati ako nije stav Srpske”, poručio je Dodik.

Loading...

On je dodao da će se boriti za ukidanje visokog predstavnika BiH, kao i za odlazak stranih sudija u Ustavnom sudu.

“Ali i za mir, stabilnost i dijalog sa onima koji to hoće. Moja politika nije ‘tuk na utuk’ i politika svađe. Moja politika je politika čistog računa među narodima. Srpska ima Ustav, on je moja Biblija što se tiče političkog djelovanja i radiću na taj način”, rekao je Dodik i dodao da je ponosan na saradnju sa Srbijom, Rusijom i svim zapadnim zemljama koje hoće da sarađuju.

On je na mitingu istakao da SNSD sa svojim velikim članstvom artikuliše najvažnije državne i nacionalne interese Srpske, zbog čega se podrška ovoj stranci, prema svim statistikama, približila cifri od 50 odsto, dok je opozicija, s druge strane, pokazala bezidejnost.

Dodik je dodao da je miting u Banjaluci pokazao i da je partija širom Republike vodila fer i poštenu kampanju.

“Slali smo poruke mira, želje za saradnjom i okupljanjem oko ideje Republike Srpske. To smo promovisali na oko 106 mitinga na kojima smo bili kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović i ja”, rekao je Dodik.

On je istakao da je SNSD bio u malim i velikim mjestima i skupovima, te da je poruka te partije uvijek bila ista, da želi mirnu, stabilnu, razvijenu i srećnu Srpsku.

“Večeras smo se dogovorili sa aktivistima da se svi vraćamo u svoja mjesta, 7. oktobra izlazimo na izbore, a 8. oktobra pravimo veliku feštu kao znak naše pobjede”, naveo je Dodik.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je SNSD igrao velike utakmice na političkom terenu, štiteći institucije i njihovu stabilnost.

“Štitili smo i naše nadležnosti, a na finansijsko-ekonomskom planu marljivo i predano radili niz godina, te smo pobijedili ekonomsku krizu, sušu, poplavu i sve što nas je snalazilo. Pobijedili smo i opstrukcije koje su dolazile sa nivoa Sarajeva i ono što su htjeli da nam nametnu iz stranih ambasada, uvijek znajući da treba da slušamo ono što nam poručuje narod”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je jedina instrukcija koju su primali u političkom radu bila ona koja je dolazila direktno od naroda.

Ona je naglasila da je Srpska “najdragocjenije što imamo” i da svi koji se bave politikom toga treba da budu svjesni.

Ona je istakla da večerašnji skup pokazuje da je Banjaluka uz SNSD jer je ta stranka uz taj grad i jaku Srpsku.

Funkcioner SNSD-a i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić u obraćanju na mitingu rekao je da je SNSD bio i ostao partija naroda koja vodi velike nacionalne i državotvorne politike.

Završnom predizbornom skupu u Banjaluci prisustvovalo je rukovodstvo SNSD-a, nosioci kandidatskih lista i kandidati SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH, kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH /iz Federacije BiH/ i kandidati Srpske liste za kantonalne skupštine i Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Skupu su prisustvovali brojni stranački funkcioneri, članovi porodica kandidata, brojni gosti, građani, te članovi i simpatizeri SNSD-a.

Na završnoj tribini SNSD-a u Banjaluci intonirane su himne Srpske i Srbije.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!