Društvo

Trivić: Učenici jednog razreda i nastavnici predmetne nastave na testiranju

BANJALUKA – Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, rekla je da je učenik Osnovne škole “Branko Ćopić” zaražen virusom korona i da je to jedini slučaj virusa u ovom trenutku među učenicima na području Banjaluke i cijele Republike Srpske.

“Provedene su sve mjere nadležnih službi u smislu njegovog zbrinajvanja i potrebnih procedura. Tokom dana svi učenici i nastavnici predmetne nastave biće upućeni na preventivna testiranja”, rekla je Trivićeva.

Loading...

Pojasnila je da na preventivno testiranje idu učenici razreda zaraženog dječaka, te da će u skladu sa tim, procijeniti da li će biti potrebna testiranja ostalih kontakata.

Kazala je da Ministarstvo radi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS i Institutom za javno zdravstvo u smislu praćenja virusa.

“Nemamo dodatnih zvaničnih podataka. Do kraja dana očekujemo da ćemo ih imati, nakon obavljenih preventivnih pregleda učenika i nastavnika predmetne nastave”, rekla je Trivićeva na vanrednoj pres-konferenciji.

Apelovala je na sve da se ne diže panika.

“Riječ je o samo jednom slučaju, u jednoj školi, a u svim ostalim školama u RS nastava se odvija normalno”, dodala je.

Ministarstvo je uputilio zahtjeve svim školama da pojačaju preventivne mjere kao bi se spriječilo eventualno širanje virusa.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!