Hronika

Carinici Granične policije BiH osuđeni na zatvor zbog primanja mita

SARAJEVO – Sud BiH osudio je na po godinu zatvora carinike Ognjena Gajića i Adema Mujkanovića zbog primanja mita u iznosu od 200 evra i 20 KM na graničnom prelazu Orašje.

Gajiću i Mujkanoviću izrečena je i novčana kazna u iznosu od po 3.000 KM koju su dužni da plate u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude, a ukoliko u tom roku ne plate kazne, u cijelosti ili djelimično, one će biti zamijenjene kaznom zatvora, saopšteno je iz Suda BiH.

Loading...

Presuda je donesena nakon ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivice i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije.

Gajić je proglašen krivim što je ponudio informantu “Fanatikosu” da uveze robu komercijalnog karaktera iz Njemačke preko graničnog prelaza Orašje bez sprovođenja carinskog nadzora i bez plaćanja uvoznih dažbina, za šta je tražio novac.

Iz Suda su saopštili da su Gajić kao saradnik – carinik u Carinskom referatu na graničnom prelazu Orašje, a Mujkanović, kao viši stručni saradnik – vođa smjene na tom prelazu 17. oktobra. 2018. godine od prikrivenog istražioca “Dušana” zahtijevali, a zatim i primili 200 evra i 20 KM da ne bi sproveli carinski postupak prema robi koja se uvozi.

Odlučujući o potrebi daljeg trajanja izrečenih mjera zabrane prema Gajiću i Mujkanoviću, po službenoj dužnosti, a nakon saslušanja stranaka i branioca, Sud je donio rješenje kojim je optuženima ukinuo mjere zabrane preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti i zabrane sastajanja sa određenim licima.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!