HronikaPolitika

Batinaši pristali na deceniju zatvora

Milan Malić zvani Paha (26) i Dragan Srdić (26), optuženi za iznude i premlaćivanje, te Nebojša Mikić, koga terete za nanošenje povreda u tuči, dogovorili su se sa Tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice na osnovu kojeg bi trebalo da dobiju 10 godina i četiri mjeseca zatvora, saznaje “Glas Srpske”.

Najveća kazna od sedam godina predviđena je za Malića koga optužnica tereti za tri iznude i premlaćivanje četiri osobe, te paljenje “mercedesa” komšije Gorana M.

Loading...

Srdiću je predviđeno tri godine zatvora za iznudu i premlaćivanje, dok je najmanja kazna od četiri mjeseca predviđena za Mikića koga terete za učešće u tuči i povređivanje jedne osobe.

Njihovi advokati i tužilac na početku suđenja u banjalučkom Okružnom sudu obavijestili su vijeće da su se sva trojica dogovorila o sporazumima o priznanju krivice.

Potom su od sudije zatražili da suđenje bude odgođeno jer će uskoro potpisati sporazume. Nakon toga predsjednik sudskog vijeća Pane Gavrić odgodio je suđenje. Razmatranje sporazuma zakazano je za 26. april, kada će biti poznato da li će sud prihvatiti predložene kazne ili ne.

Optužnica tereti Malića da je od novembra 2015. do novembra 2017. počinio šest krivičnih djela. Srdiću i Mikiću na teret je stavljeno da su s Malićem učestvovali u po jednom djelu. Prema optužnici, Malić je 5. novembra 2015. iznuđivao novac od V. S. kojem je prijetio da će ga ubiti i zapaliti mu kuću ako mu ne da 250 KM. Toga dana je sa još četiri osobe otišao do kuće V. S. gdje je zatekao njegovu sestru A. S. kojoj je prijetio da će je silovati i ubiti, te joj izbosti psa ako ne dobije novac. Kada je naišao V. S., Malić mu je rekao: “Dođi ovamo da te izbodem”, držeći makaze, ali je pobjegao kada je naišla policija.

Malića i Srdića optužnica tereti da su 13. aprila 2016. pretukli M. K. tražeći od njega 80 KM ili jagnje i prase jer je navodno oštetio blatobran Malićevog vozila. M. K. je od komšije u zamjenu za žito uzeo prase i jagnje, a batinaši su ga natjerali da proda jagnje za 80 KM i da im da pare, dok su prase uzeli. Ovaj dvojac terete i da su 18. septembra lani pretukli S. B. ispred kafića u Banjaluci. Maliću i Mikiću na teret je stavljeno da su 23. septembra prošle godine pretukli N. Š. (20) iz Čajniča kome su ciglama polomili kosti lica. Malića terete da je 10. novembra lani pretukao komšiju Gorana M. te od njega iznudio 100 KM i oteo mu ključeve “mercedesa”. Od njega je prvo tražio da mu vrati 700 KM navodnog duga. Sedam dana kasnije Malić je zapalio komšijin “mercedes”, a oštećena su još dva automobila i prozori stana na zgradi. Pričinjena je šteta od 13.400 KM.

Poznati policiji

Sva trojica optuženih odranije su poznata policiji po činjenju krivičnih djela. Milan Malić i Nebojša Mikić su ranije osuđivani. Malić je nedavno dobio šest godina robije zbog učešća u razbojništvu tokom kojeg su u banjalučkoj ulici Miše Stupara pretukli Aleksandra K. i njegovog brata Njegoša K. koji je uboden u grudi.

Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!