Politika

Lepir: Predizborna kampanja učinila da se stvori pritisak javnosti (VIDEO)

Želimir Lepir, glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Za ATV govori kaže da je predizborna kampanja učinila svoje da se stvori pritisak javnosti u slučaju stradanja Davida Dragičevića.

– Vi znate da je sada predizborna kampanja i ta greška konferencija za javnost koja je rađena bez tužioca je greška koju smo mi sanirali i smatram da nije imala neke značajne posljedice. Međutim, to se poslije zakompliciralo i uplela se politika, to svi vide, i tako je počelo. Nikakvog pritiska nismo imali ni ja ni postupajući tužilac ni ostali. Bilo je mnogo pitanja i od političkih stranaka i od novinara agencija. Pritiska javnosti je strahovit i mi se sa tim moramo nositi, kaže Lepir. 

Kaže da nije bilo pritiska na Tužilaštvo od strane ministra Lukača.

– Nakon dostavljanja izvještaja policije ministar Lukač me nazvao i rekao da su dostavili izvještaj i da je pritisak javnosti strahovit, pregledaj materijal i vidi da se to što prije riješi. On je to tako korektno rekao. To nije bio pritisan na mene nego je on želio zbog pritiska javnosti da se to što prije riješi i on više nije zvao mene, kaže Lepir.

Loading...

– Imao sam dvije prijetnje, kao i tužilac Dalibor Vrećo. Dostavili smo Specijalnom tužilaštvu da utvrde odakle je to došlo, iako je to teško otkriti, rekao je Lepir i dodao da nije stekao utisak da bilo koji od dva tužioca koji rade na slučaju nešto prikrivaju. 

On je rekao da je zadovoljan radom policije, ali i ocijenio da ta saradnja može biti bolja, odnosno da se mora biti operativniji u smislu kontakta postupajućeg tužioca i policije.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!