Društvo

Željka Cvijanović sa članovima Odbora za zaštitu srpske imovine u FBiH

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u Banjaluci sa predstavnicima Odbora za očuvanje i zaštitu srpske imovine u Federaciji BiH.

Na sastanku je iskazano nezadovoljstvo zbog problema koje Srbi imaju u procesu harmonizacije u Federaciji, kada je riječ o uspostavljanju zemljišnih knjiga.

Loading...

“Izražavam nezadovoljstvo u ime Vlade Republike Srpske povodom takvog načina tretiranja ljudi koji na tom prostoru imaju određene posjede i nekretnine. To nam daje obavezu da se ponašamo veoma ozbiljno po tom pitanju”, istakla je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Dogovoreno je da, osim šest kancelarija RUGIP-a koje su uspostavljene u saradnji sa Ministarstvom za izbjegla i raseljena lica, u rješavanje ovog problema budu uključena i predstavništva Srpske, a to će biti i tema zajedničke sjednice Vlada Srpske i Srbije u Trebinju, sljedećeg mjeseca.

(rtrs)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!