Društvo

Pravda za Davida: Dušebrižnike koji napadaju Davora i grupu neka bude sramota, ukoliko imaju obraza

Reakcija grupe Pravda za Davida na tekst pod nazivom "Davor Dragičević zagovara prenos nadležnosti sa Srpske na BiH"

Na portalu Frontal.rs pojavio se tekst pod nazivom „Davor Dragičević zagovara prenos nadležnosti sa Srpske na BiH“. Pošto nema potpisnika teksta pretpostavljamo da je odobrenje za puštanje teksta u javnost dao Danijel Simić, vlasnik i urednik ovog portala.

Da se tekst nije pojavio na ovom portalu, mogli bismo sa punim pravom pretpostaviti da dolazi iz kuhinje MUPa RS, ili iz vladajućih struktura, jer je pun paranoje da se nešto dešava na štetu RS a u korist BiH. A suština je samo jedna i glasi da otac traži imena ubica svog djeteta i ništa više. Ukoliko slučaj ne riješi prva instanca koja je zadužena za njegovo rješavanje, naravno da će porodica tražiti da se u rješavanje uključe više sudske instance, a ako je potrebno ići će se i do Strazbura.

Loading...

Možda je za pisca teksta riječ o „lokalnom slučaju“ ali je za Davora ubistvo sina čitav univerzum i daleko prevazilazi „lokalni“ karakter. Takođe, konstatacija u tekstu da je „baš zato krajnje vrijeme da se zdravomisleća javnost, a posebno mediji u Srpskoj, zapitaju kuda vodi njegovanje ovakve retorike i na čiji nagovor i sa kojim ciljem se one izgovaraju.“ Onaj ko je ovo napisao bi prvo trebao da se ovakvim tonom obrati MUPu RS posle one sramne konferencije za medije na kojoj su Davida nazvali narkomanom i lopovom, bez bilo kakvih dokaza a sve sa ciljem zataškavanja ubistva. A cilj oca Davora je samo jedan i on se na trgu ponavlja svakodnevno: Istina i pravda!

Što se tiče (sakrivenog) autora ovog teksta, a pretpostavljamo da je riječ o Danijelu Simiću, smatramo da je jedan od posljednjih koji bi imao pravo bilo šta da kaže Davoru Dragičeviću. Dok je Davor kao momak uzeo pušku, branio i stvarao tu istu RS za koju ga optužuju da je danas urušava, dok je bio ranjen i jedva živu glavu izvukao, otac Danijelov je bio general u dubokoj pozadini u Bijeljini, odakle je mlade momke kao što je Davor slao na prvu liniju fronta gdje su ostajali bez dijelova tijela a žesto i bez glave. Danijelova majka je radila u sanitetskom bataljonu i uzimala novac i oslobađala od vojne obaveze ratne profitere i one koji su imali novac da plate da ne idu na prvu liniju fronta. Kao što naš narod kaže „ne pada iver daleko od klade“, i u ovom slučaju se ispostavlja kao istina. Vidimo da sin nije ništa bolji od roditelja i da i nije imao od koga da nauči ništa o patriotizmu, čojstvu i junaštvu. O svim onim karakteristikama koje Davor posjeduje a koje su za Danijela nedostižne.

Na samom kraju, sve one dušebrižnike koji napadaju Davora i grupu Pravda za Davida i koji u njihovom djelovanju vide zavjeru protiv RS, neka bude sramota, ukoliko imaju obraza. I neka se zapitaju šta bi oni radili da se ne daj Bože nađu u Davorovoj koži. Da li bi tražili pravdu i istinu od svih institucija ili bi se zadovoljili sa nemuštim izgovorima MUPa RS i Tužilaštva RS.

PRAVDA ZA DAVIDA

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!