Društvo

Brojne manifestacije za nedjelju dječijih prava

U Banjoj Luci će od 1. do 7. oktobra brojnim manifestacijama biti obilježena „Nedjelja djeteta“. Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, u ponedjeljak će uručiti ključeve Grada najmlađim sugrađanima, koji će simbolično upravljati gradom u narednih sedam dana.

Pripreme za obilježavanje dječije nedjelje uveliko traju u banjalučkim vrtićima, gdje se održavaju brojne aktivnosti.

U utorak, 2. oktobra na Trgu Krajine, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje postaviće izložbeno-prodajni štand na kojem će mališani prodavati svoje radove.

Loading...

Za mališane iz vrtića „Bubamara“ za četvrtak, 4. oktobar najavljen je prijem u Gradskoj upravi.

Udruženje „Sva djeca svijeta“, uz podršku Grada, organizovaće u utorak promociju dječijih prava na Trgu Krajine, a za četvrtak u atrijumu Gradske uprave najavili su izložbu dječijih radova i zabavni program, kao i radionicu u hotelu „Fortuna“.

Inače, sva djeca Banje Luke se pripremaju da obilježe nedjelju dječijih prava na sebi svojstven način, uglavnom zabavnim programom koji pripremaju u svojim školama i vrtićima.

Obilježavanje Nedjelje djeteta provodi se u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi UN Konvencije o pravima djeteta.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!