Svijet

Otvara se najljepši aerodrom na svijetu FOTO

Džuel Čangi je aerodrom u Singapuru koji će svečano biti otvoren sljedeće nedelje, a u okviru njega biće i najveći vodopad u zatvorenom prostoru na svijetu. 

Više botanička bašta i oaza prirode nego aerodrom, predstavlja svojevrsni petospratni kompleks sa staklenikom, prodavnicama i parkovima.

Loading...

Arhitektonski biro Safdi arhitekts predvodio je tim arhitekata i dizajnera koji je radio na njegovom projektovanju. Zgrada je napravljena od stakla, a povezana je sa sistemom gradskog prevoza i direktno sa terminalima putem pješačkih mostova, što predstavlja turističku atrakciju samo po sebi.

Na sve to, u okviru njega nalazi se i Rejn vorteks – 40 metara dugačak vodopad kroz koji protiče oko 10 hiljada galona vode u minuti. Voda se tokom kišne sezone skuplja putem sistema centralnog otvora zgrade. U okviru aerodroma nalazi se i nekoliko manjih vodopada i kanjona.Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!