Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Kostić i Ajntraht precrtali Benfiku, Arsenal i Čelsi lagano do polufinala LE

Fudbaleri Ajntrahta napravili su veliki preokret u dvomeču četvrtfinala Lige Evrope sa Benfikom i, poslije poraza u Lisabonu od 4:2, trijumfom na svom terenu 2:0 obezbijedili plasman u polufinale. Tamo ih čeka duel sa Čelsijem, dok se u drugom polufinalu sastaju Arsenal i Valensija.

Velike zasluge za taj podvig njemačkog kluba idu i srpskim reprezentativcima Mijatu Gaćinoviću i Filipu Kostiću, koji su bili u glavnim ulogama kod vodećeg pogotka domaćih.

Igrao se 37. minut kad je Gaćinović snažno ka golu gostiju, a na odbijenu loptu od stative natrčao Kostić i sproveo je u mrežu.

Istina, pogodak Kostića nije trebalo da bude priznat pošto je levonogi fudbaler bio u očiglednoj nedozvoljenoj poziciji prilikom šuta Gaćinovića, ali je pomoćni sudija napravio veliki previd i oštetio Benfiku.

Treba podsejtiti i da glavni sudija Danijele Orsato nije mogao da konsultuje VAR u ovoj situaciji, pošto će on u Ligi Evrope ove sezone biti korišćen samo u finalu.

I u nastavku je Ajntraht nastavio sa velikim napadima, u nadi da će doći do potrebnih 2:0, a to se dogodilo u 67. minutu, poslije nekoliko poluprilika. Ante Rebić je dodao do Sebastijana Rodea na dvadesetak metara, a bivši vezista Bajerna i Dortmunda preciznim udarcem pogodio gol gostiju za veliko slavlje na Komercbank areni.

Do kraja su viđena uzbuđenja na obe strane, Frankfurt je u nekoliko navrata mogao i do trećeg pogotka, kojim bi rešio pitanje prolaska dalje, ali su opasni bili i Portugalci.

Najozbiljniju šansu propustio je Eduardo Salvio, koji je u finišu šutirao nedovoljno snažno iz izgledne pozicije.

Orlove iz Frankfurta u polufinalu očekuje duel sa Čelsijem, koji je izbacio prašku Slaviju duplom pobjedom.

Ekipa Mauricija Sarija slavila je u Pragu prošle nedjelje 1:0, dok je na Stamford bridžu u goleadi bilo 4:3.

Furizono su domaći ušli u revanš, pa su već do 27. minuta imali 4:1. Tim delom meča dominirali su Pedro i Olivije Žiru. Najprije je Španac iskoristio asistenciju Francuza u petom minutu za početno vođstvo, da bi u 17. bila viđena obrnuta situacija za 3:0.

U međuvremenu je defanzivac Slavije dijeli postigao autogol u 10. minutu, a i u toj akciji učestvovao je Pedro. Gosti su smanjili na 3:1 preko Součeka u 26, ali je već u sledećem napadu Pedro ponovo zatresao mrežu.

Plavci su u nastavku spustili gas, što je i bilo očekivano usled ogromnih 5:1 u ukupnom zbiru, pa je Slavija iskoristila takvu situaciju i uspjela da ublaži poraz.

Zasluge za to pripadaju dvostrukom strelci Ševčiku, koji je pogađao gol Kepe u 51. i 55. minutu za konačnih 4:3.

U derbiju četvrtfinala, Arsenal je pitanje prolaska dalje riješio već u 36. minutu revanša na San Paolu.

Aleksandar Lakazet je sjajno izveo slobodan udarac sa preko 25 metara, pogodio u Meretov ugao i donio Tobdžijama veliku prednost ekipi Unaija Emerija.

Napoliju je u tom trenutku bilo potrebno da postigne četiri gola, pošto je prvi duel u Londonu pripao Arsenalu 2:0, ali Napolitanci do kraja nisu uspjeli nijednom da zatresu mrežu Petra Čeha.

Tobdžije će se u borbi za finale sastati sa Valensijom, koja je i u revanšu na svom terenu savladala Viljareal.

Poslije 3:1 na strani, “slijepi miševi” su slavili na Mestalji 2:0 i tako na ubedljiv način prošli u polufinale.

Lator je bio strijelac u 13. minutu, pošto je odlično utrčao po levoj strani i asistenciju Guedeša krunisao golom iskosa, a konačan rezultat postavio je Dani Pareho iz slobodnog udarca.

Polufinalni dueli na programu su drugog i devetog maja. U prvom susretu domaćini su Ajntraht i Arsenal.

(sportklub.rs)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button